19 marca w siedzibie Małopolskiej Komendy rozstrzygnięty został Wojewódzki Konkurs „MOJA DIETA W DOBIE PANDEMII” organizowany przez Hufiec Pracy w Bochni, wspólnie z Małopolską Wojewódzką Komendą OHP.
Na konkurs wpłynęło 17 prac z 17 jednostek opiekuńczo-wychowawczych Małopolskiej WK OHP. Komisja konkursowa w składzie przewodniczący: Bożena Rążewska – Zastępca Wojewódzkiego Komendanta Ochotniczych Hufców Pracy w Krakowie, członkowie komisji: Ewa Opałek- Śnieg – Kierownik Zespołu Kształcenia i Wychowania, Renata Pastuszak – Komendant Hufca Pracy w Bochni, Katarzyna Pałkowska – współwłaściciel firmy gastronomicznej, Michał Mikulski – fotograf, dokonała oceny zgłoszonych prac, biorąc pod uwagę: zgodność z regulaminem konkursu, kreatywność, oryginalność, walory dietetyczne i graficzne pracy.
Laureatami konkursu zostali: I miejsce – Martyna Król (HP Bochnia), II równorzędne miejsce –Dominik Studnicki (6-5 OSiW Lankorona) i Maria Ćwikła (6-38 Gorlice), III miejsce – Kamila Banaś (HP Dabrowa Tarnowska).
Celem konkursu było zachęcanie uczestników do wspierania swojej odporności poprzez wartościowe posiłki w codziennej diecie, rozwijanie zainteresowań i uzdolnień w dziedzinie kulinarnej, zachęcanie do twórczego przygotowywania i prezentowania przygotowanych potraw.
Fot. 1 I miejsce – 6 -25 HP Bochnia KRÓL Martyna
Fot. 2 II miejsce – 6-38 HP Gorlice ĆWIKŁA Maria
Fot. 3 II miejsce – 6-5 OSiW Lanckorona STUDNICKI Dominik
Fot. 4 III miejsce – 6-24 HP Dąbrowa Tarnowska BANAŚ Kamila
Tekst –Renata Pastuszak
Zdjęcia – Uczestnicy Konkursu