• Kontrast strony

W dniach 4-5 marca uczestnicy Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Lanckoronie wzięli udział w warsztatach kulinarnych „Porcja witamin”.

W pierwszym dniu szkoleń młodzież przygotowała zdrowe przekąski i sałatki. Instruktor praktycznej nauki – pani Irena Wyrostek zapoznała młodych ludzi z zasadami planowania jadłospisu, zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Uczestnicy dowiedzieli się, w jaki sposób dieta przekłada się na samopoczucie i poziom energii w ciągu dnia. Młodzi ludzie wykonali wartościowe potrawy z przygotowanych receptur.

Drugi dzień miał charakter konkursowy, zadaniem uczestników było przygotowanie smacznych i zdrowych koktajli oraz soków owocowo-warzywnych. Młodzież wykazała się dużą kreatywnością i wyczuciem smaku. Udział w warsztatach był dla nich okazją do poszerzenia swojej zawodowej wiedzy i wykorzystania jej w praktycznym działaniu.

fot. 2

fot. 3

Fot. 1, 2,3 Uczestnicy podczas warsztatów

fot. 4

Fot. 4 Uczestnik z przygotowanym przez siebie sokiem

Tekst – Kamila Łopata

Zdjęcia – Kamila Łopata, Dominik Studnicki

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.