W dniu 6 listopada w bocheńskim Hufcu Pracy odbyło się rozstrzygnięcie konkursu fotograficzno-kulinarnego pt. „Jedz zdrowo w czasie pandemii”.
Uczestnicy mieli za zadanie przygotowanie i sfotografowanie posiłku, który wzmacnia odporność, co w obecnym czasie jest ważne dla każdego człowieka. W związku z epidemią, konkurs przeprowadzony był zdalnie i prace konkursowe docierały do hufca drogą elektroniczną. Mimo to, cieszył się dużym zainteresowaniem uczestników, a także zainspirował młodzież do przeprowadzenia zajęć on-line związanych z tym tematem. Zwycięskie prace zostały nagrodzone upominkami, które wręczyła komendant jednostki. Głównym celem zorganizowanego przedsięwzięcia była promocja zdrowego stylu życia, rozwijanie pasji do fotografii oraz aktywny udział w życiu jednostki, mimo narzuconych ograniczeń.
Fot. 1 Zwycięskie prace
Fot. 2 Jedna z nagrodzonych uczestniczek
Tekst i zdjęcia – Agata Witowska