Na początku marca w siedzibie HP 5-11 w Bełchatowie odbyło się rozstrzygnięcie konkursu „Wiosenna przekąska”.
Konkurs polegał na własnoręcznym wykonaniu wiosennej przekąski i zrobieniu zdjęcia. Dodatkowo punktowane było nakręcenie krótkiego filmiku prezentującego przygotowywanie potrawy.
Celem konkursu było: zaprezentowanie zdolności i predyspozycji uczestników oraz promocja zdrowej, lekkiej i oryginalnej kuchni na bazie wiosennych warzyw i owoców.
Spośród wielu nadesłanych prac komisja konkursowa wyłoniła zwycięzców: I miejsce zajęła Anita Kwasek, II miejsce - Kamil Kudra, III - Katarzyna Cieślak i dwa wyróżnienia dla: Kingi Samborskiej i Julii Woźniak. Uczestnicy wykazali się dużą kreatywnością i pomysłowością ujęcia tematu.
Wszystkim laureatom i uczestnikom gratulujemy i zachęcamy do udziału w kolejnych konkursach organizowanych przez HP.
Autor tekstu: Joanna Jaguścik