• Kontrast strony

Dzięki współpracy pomiędzy Kujawsko-Pomorską Wojewódzką Komendą OHP a Krajowym Ośrodkiem Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Bydgoszczy młodzież z Ośrodków Szkolenia i Wychowania w Toruniu oraz Grudziądzu miała okazję uczestniczyć w wykładzie  oraz warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Pana Szymona Brukwickiego reprezentującego Akademię Rozwoju Kulinarnego.

W warsztatach gastronomicznych w Toruniu i Grudziądzu uczestnicy kształcący się w zawodzie kucharza, pod czujnym okiem Pana Szymona przygotowali ptysie z kremem patissiere, kartoflane krążki pod kujawską pierzynką, drożdżówki z makiem, chleb z kaszą gryczaną, który został posmarowany przygotowanym smarowidłem z boczkiem, krem ziemniaczany z jabłkiem i wędzonym boczkiem, jajeczne kotlety z pieczarkami oraz chleb z serem i sokiem pomidorowym.

Podczas warsztatów prowadzący przekazał ogrom wiedzy, nauczył nowych technik kulinarnych oraz udostępnił przepisy i receptury. Profesjonalne a zarazem indywidulane podeście do uczestników, wspólnie spędzony czas  i cudowna atmosfera- to dodatkowe walory kontaktu z Panem Szymonem. Zaraził uczestników pasją do tworzenia dzieł kulinarnych.  Na pewno przyszli kucharze wykorzystają w swojej pracy zawodowej.

Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem i mamy nadzieję, że będziemy mieli okazję na kolejne spotkania.

kol3.png

kol2.png

kol1.png

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.