
Za nami kolejne szkolenie barman- kelner z elementami małej gastronomii, w którym udział wzięli uczestnicy i absolwenci z HP 1- 47 we Wrocławiu, CKiW OHP w Oleśnicy a także osoby spoza OHP. W dzisiejszym świecie, gdzie goście oczekują nie tylko smacznego jedzenia, ale także niezapomnianych doświadczeń, bycie barmanem lub kelnerem to znacznie więcej niż tylko podawanie posiłków i napojów. Szkolenia z dziedziny gastronomii stały się kluczowym narzędziem do zdobycia niezbędnych umiejętności, aby odnieść sukces w tej rosnącej branży. Podczas 80 godzin zajęć uczestnicy nabyli wiedzę z dziedzin takich jak: działalność usługowa nowoczesnej gastronomii, obsługa konsumenta, organizacja i technika obsługi przyjęć okolicznościowych, bankietów i imprez cateringowych, obsługa kasy fiskalnej, dekoracja stołów i układanie zastawy stołowej oraz techniki mixowania i tworzenia własnych receptur, sporządzania cocktaili, napojów firmowych, kawy, herbaty. Dla uczestników, którzy kształcą się w zawodach pokrewnych była to okazja, aby sprawdzić swoje dotychczasowe umiejętności i uzupełnić brakującą wiedzę a dla uczestników, którzy nie mieli kontaktu z branżą gastronomiczną nabycie nowych, ciekawych i interesujących doświadczeń. Podsumowując, szkolenia barman- kelner z elementami małej gastronomii to inwestycja w przyszłość dla wszystkich. Te kursy nie tylko uczą umiejętności technicznych, ale także rozwijają umiejętności interpersonalne i kreatywne, co jest kluczowe w obszarze obsługi klienta. Dzięki nim można nie tylko osiągnąć sukces w swojej karierze, ale także zapewnić niezapomniane doświadczenia swoim gościom. Wszystkim uczestnikom, którzy ukończyli kurs gratulujemy i jednocześnie zachęcamy pozostałych do skorzystania z ofert szkoleniowych.
Zdj.1. Uczestnicy podczas kursu barman- kelner z elementami małej gastronomii
Tekst: Marta Dedyk, spec. ds. rozwoju zawodowego w CEiPM Wrocław
Zdjęcia: Centrum Szkoleniowe OMEGA Łukasz Dybała