flaga Ukrainy
  • Kontrast strony
Kurs barman- kelner z elementami małej gastronomii w Trzebnicy zakończony

W dniu 14 lipca zakończył się zorganizowany przez Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP we Wrocławiu kurs zawodowy „Barman- kelner z elementami małej gastronomii” dla uczestników i absolwentów z Hufca Pracy 1- 48 w Trzebnicy. Wzięło w nim udział 5 osób, zdobywając dodatkowe kwalifikacje zawodowe. Uczestnicy szkolenia w trakcie 80 godzinnych zajęć teoretycznych i praktycznych nabyli podstawowe informacje z zakresu organizacji i techniki pracy kelnera oraz barmana. Poznali zasady BHP wymagane na tych stanowiskach pracy, nabyli wiedzę z zakresu zasad sztuki kelnerskiej we wszystkich typach placówek gastronomicznych, przygotowania praktycznej obsługi, poznali akcesoria i sprzęt barmański. Zajęcia praktyczne polegały na przyrządzaniu napojów, koktajli, drinków, oraz poznaniu i ćwiczeniu sztuczek barmańskich. Podczas kursu uczestnicy nauczyli się również obsługi kasy fiskalnej, oraz profesjonalnej obsługi gości. Wykonawca zapewnił niezbędne narzędzia oraz rekwizyty tak, aby część praktyczna jak najbardziej odzwierciedlała miejsce pracy i realny scenariusz obsługi klienta. Kurs zakończył się wewnętrznym egzaminem, który daje młodzieży dodatkowe kwalifikacje na rynek pracy. Uczestnicy po ukończeniu kursu są gotowi, aby zdobytą wiedzę oraz umiejętności zaprezentować pracodawcom z wielu branż związanych z gastronomią, rozrywką, itp.

Marta Dedyk - Spec. ds. rozwoju zawodowego CEiPM OHP Wrocław

230717 zdj. 2. Zajęcia praktyczne podczas kursu230717 zdj. 3. Uczestnicy kursu uczący się obsługi kasy fiskalnej

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.