• Kontrast strony
Egzaminy zawodowe kucharzy

Dnia 04.06.2024 r. kucharze - uczestnicy dzierżoniowskiego Hufca Pracy trzeci rocznik zdawali egzaminy zawodowe. Dzień wyjątkowy i pewnie decydujący w ich życiu. Młodzi ludzie mieli okazję sprawdzić swoją zdobytą wiedzę podczas trzyletniej dualnej edukacji. Etap praktyczny polegał na wykonaniu zadania egzaminacyjnego konkretnej potrawy, sprawdzając praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji w wybranym zawodzie. Etap pisemny trwał 120 minut a etap praktyczny 180–240 minut (3–4 godz.). Gdy udało się przekonać swoją wiedzą i umiejętnościami komisję egzaminacyjną to bez problemu uzyskali kwalifikacje zawodowe w zawodzie kucharz.

Tekst: Jadwiga Hajduk-Stalica Komendant Hufca Pracy w Dzierżoniowie
Zdjęcia : Magdalena Kapuścińska-Janek – wychowawca
Na zdjęciach : uczestnicy podczas egzaminu praktycznego i przygotowane surowce do wykonania jednego z zadań egzaminacyjnych

240606 dz2

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.