flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dnia 19.01.2025- 02.02.2025 r. młodzież wraz z kadrą realizowała staże w Walencji, gdzie pod okiem lokalnych przedsiębiorców poznawali tajniki zawodu cukiernika i kucharza w rzemieślniczych zakładach. W projekcie brało udział 3 – osoby uczące się 1 –opiekun pedagogiczny i 2 osoby kadry.

Głównym celem projektu było zwiększenie atrakcyjności kształcenia i szkolenia, nabycie nowych umiejętności i kompetencji przez uczestników oraz zapoznanie się z metodami pracy realizowanymi w hiszpańskich zakładach w zawodach cukiernik i kucharz.

Młodzież aktywnie spędzała czas poznając kulturę i zabytki Walencji. Odwiedzili muzeum korridy i oceanarium L’Oceanogràfic, uczestniczyli w pokazie narodowego tańca flamenco, nie zabrakło wieczornych spacerów wzdłuż morza.

Projekt realizowany w ramach programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenie zawodowe Akcja 1 mobilność osób uczących się i kadry.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.