
Szał i obłęd. Na stole i na talerzu. Rozkosz warta wszystkiego. Ulubiony smak z dzieciństwa chyba każdego z nas. Pierogi, pierożki… ruskie z jagodami, szpinakiem, truskawkami, mięsem i wiele, wiele innych pieszczących nasze podniebienia. Gotowane, smażone czy zapiekane zawsze będą smakowały wyśmienicie. Pierogi są wspaniałą potrawą, która może zachwycić nawet prawdziwych smakoszy. Są przysmakiem nie tylko na polskich stołach - zachwycają bogactwem smaków a nawet różnorodnością ich formowania. Cieszą się niesłabnącą popularnością.
Czy wiecie że pierogi mają również swoje święto? Tak... Przypada na dzień 8 pażdziernika. Taki dzień to okazja do promowania polskiej kuchni. Popularne restauracje w Polsce prześcigają się wówczas w swoich pomysłach aby spełnić najwyższe standardy tej narodowej potrawy i zadowolić klienta.
Są gusta i guściki… ale idealne pierogi mają cieniutkie ciasto, które otula przepyszny farsz.
Smacznego… czy jest potrzebne?
Instruktor praktycznej nauki zawodu