• Page contrast

Dla uczniów trzecich klas szkół branżowych zbliżający się czas egzaminów jest okresem wzmożonej nauki i związanego z nią wysiłku. Merytorycznym przygotowaniem do egzaminu jest udział w konkursie zawodowym.

12 marca w Zakładzie Gastronomicznym „ELMI” w Brzeźnicy uczestnicy 9-19 Hufca Pracy w Dębicy wzięli udział w lokalnym etapie ogólnopolskiego konkursu „Sprawny w zawodzie” w kategorii kucharz. Młodzież  po rozwiązaniu testu teoretycznego miała za zadanie przygotowanie drugiego dania obiadowego oraz deseru. Po podsumowaniu wyników konkursu pierwsze miejsce zajęła Aleksandra Rej, która będzie reprezentować Hufiec w wojewódzkim etapie konkursu, drugie Monika Kubisztal i trzecie Emilia Wójtowicz. 

Laureaci otrzymali pamiątkowe dyplomy i atrakcyjne nagrody rzeczowe.

KONKURS SPRAWNY W ZAWODZIE KUCHARZ W DĘBICY 2KONKURS SPRAWNY W ZAWODZIE KUCHARZ W DĘBICY 5KONKURS SPRAWNY W ZAWODZIE KUCHARZ W DĘBICY 6KONKURS SPRAWNY W ZAWODZIE KUCHARZ W DĘBICY 7KONKURS SPRAWNY W ZAWODZIE KUCHARZ W DĘBICY 9KONKURS SPRAWNY W ZAWODZIE KUCHARZ W DĘBICY 11Autor tekstu: Barbara Maroń, st. wychowawca 9-19 HP Dębica,

Autorzy zdjęć: Barbara Maroń, st. wychowawca 9-19 HP Dębica, Krzysztof Miela, st. wychowawca 9-19 HP w Dębicy.