Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje”

Obecny rynek pracy wymaga coraz wyższych kwalifikacji młodych pracowników. Każdy ukończony kurs potwierdzony dokumentem o jego ukończeniu, to cenne świadectwo ciężkiej pracy, brane pod uwagę podczas rozmowy kwalifikacyjnej.

Podczas warsztatów edukacyjnych „Monoporcje” uczestnicy OHP z Hufca Pracy w Zambrowie pod czujnym okiem doświadczonych trenerów mieli okazję nauczyć się, jak tworzyć najnowocześniejsze desery, czyli „Monoporcje”. Poznali tajniki, jak stworzyć stabilne, a jednocześnie rozpływające się w ustach musy o ciekawym i wyjątkowym smaku. Wspólnie tworzyli m.in. wsady owocowe i czekoladowe, biszkopty, ciasta kruche. Nauczyli się, jak je wykończyć, aby zachwycały nie tylko smakiem.

W zajęciach wzięli udział uczniowie Branżowej Szkoły I Stopnia nr 3 im. Janusza Korczaka w Zambrowie, kształcący się w zawodzie cukiernika i kucharza. Uczestnicy Hufca byli zachwyceni zajęciami, co tylko utwierdziło kadrę w przekonaniu, że warto organizować podobne przedsięwzięcia w przyszłości. Otrzymane certyfikaty potwierdzają zdobycie wiedzy z zakresu prowadzonych zajęć i znacząco przybliżają do znalezienia wymarzonej pracy. Organizatorzy szkolenia widzą, że z powodzeniem udało się rozpalić płomień nowej pasji przyszłym kucharzom i cukiernikom.

Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje” Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje” Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje” Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje” Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje” Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje” Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje” Zambrów: Warsztaty edukacyjne „Monoporcje”

Autor tekstu: Tomasz Kurkowski – specjalista ds. programów - stażysta CEiPM w Łomży
Zdjęcia: Magdalena Brzósko – Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Zambrowie