pdptr

dkba1

Małopolska WK ogłosiła 19 marca 2021 r. zwycięzców wojewódzkiego konkursu „Moja dieta w dobie pandemii” zorganizowanego wspólnie z Hufcem Pracy w Bochni.

Na konkurs wpłynęło 17 prac z 17 jednostek opiekuńczo-wychowawczych Małopolskiej WK OHP. Komisja konkursowa w składzie: przewodnicząca - Zastępca Wojewódzkiego Komendanta OHP w Krakowie Bożena Rążewska oraz członkowie: kierownik Zespołu Kształcenia i Wychowania Ewa Opałek-Śnieg, komendant Hufca Pracy w Bochni Renata Pastuszak, współwłaściciel firmy gastronomicznej Katarzyna Pałkowska, fotograf Michał Mikulski, dokonała oceny zgłoszonych prac, biorąc pod uwagę ich zgodność z regulaminem, kreatywność, oryginalność, walory dietetyczne i graficzne pracy.

Pierwsze miejsce przyznano Martynie Król z Hufca Pracy w Bochni (jej zdjęcie u góry). Drugie miejsce zajęli ex aequo Dominik Studnicki z Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Lanckoronie i Maria Ćwikła z gorlickiego hufca. Trzecie miejsce należało do Kamili Banaś z jednostki OHP w Dąbrowie Tarnowskiej.

Celem przedsięwzięcia było zachęcanie uczestników do wspierania swojej odporności poprzez wartościowe posiłki w codziennej diecie, rozwijanie zainteresowań i uzdolnień w dziedzinie kulinarnej, zachęcanie do twórczego przygotowywania i prezentowania przygotowanych potraw.

II miejsce – Maria Ćwikła 6-38 HP w Gorlicach

II miejsce 6 38 HP Gorlice ĆWIKŁA Maria

II miejsce – Dominik Studnicki z OSiW w Lanckoronie

II miejsce 6 5 OSiW Lanckorona STUDNICKI Dominik

III miejsce – Kamila Banaś z 6-24 HP w Dąbrowie Tarnowskiej

III miejsce 6 24 HP Dąbrowa Tarnowska BANAŚ Kamila

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.