W myślenickim Hufcu Pracy zakończyły się kursy prowadzące do uzyskania dodatkowych umiejętności: „Kelner–Barista” oraz „Przygotowanie deserów restauracyjnych”, realizowane w ramach projektu „Lepszy start z OHP” nr FEMP.06.02-IP.02-0466/24, realizowanego przez Małopolską Wojewódzką Komendę OHP w Krakowie.
Podczas kursu „Kelner–Barista” uczestnicy poznali zasady profesjonalnej obsługi kelnerskiej, serwowania potraw, oraz obsługi imprez okolicznościowych, jak również zdobyli praktyczne umiejętności z zakresu parzenia i podawania kawy. Drugie szkolenie „Przygotowanie deserów restauracyjnych” skupiało się na nauce przygotowywania i dekorowania deserów restauracyjnych, z naciskiem na estetykę, smak i różnorodność form. Po zakończeniu obu kursów uczestnicy otrzymali certyfikaty potwierdzające zdobyte kwalifikacje, które będą cennym dodatkiem do ich CV. Zdobyte umiejętności mogą zostać wykorzystane nie tylko podczas przyszłej pracy, ale również w dalszej edukacji zawodowej.


Fot.1-3 Uczestnicy projektu podczas zajęć
Tekst i zdjęcia – Katarzyna Musielak
