Projekt „Lepszy start z OHP” nr FEMP.06.02-IP.02-0466/24, realizowany przez Małopolską Wojewódzką Komendę OHP w Krakowie w ramach programu Fundusze Europejskie dla Małopolski 2021–2027, jest dofinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Plus.
W ramach projektu „Lepszy Start z OHP” uczestnicy wzięli udział w specjalistycznym kursie „Organizowanie eventów kulinarnych”, którego celem było rozwijanie umiejętności praktycznych oraz przygotowanie młodzieży do pracy w branży gastronomiczno–eventowej. Podczas zajęć uczestnicy zdobyli zarówno praktyczną, jak i teoretyczną wiedzę z zakresu planowania i organizacji wydarzeń kulinarnych. Kurs prowadzony był w formie praktycznych warsztatów.
Na zakończenie kursu uczestnicy otrzymali certyfikaty potwierdzające zdobyte kompetencje, które zwiększają ich szanse na rynku pracy – szczególnie w branży gastronomicznej i eventowej. Projekt „Lepszy Start z OHP” wspiera młodych ludzi w zdobywaniu nowych kwalifikacji, rozwijaniu pasji i pewności siebie, a także przygotowuje ich do aktywnego wejścia na rynek pracy. Dofinansowanie projektu z Unii Europejskiej: 2 549 990,56 zł.

Fot. 1-2 Uczestnicy na kursie „Organizowanie eventów kulinarnych.”
Tekst i zdjęcia – Justyna Sajchta
