flaga Ukrainy
  • Page contrast

Dziś w Dobieszkowie odbyło się wyjątkowe wydarzenie – uroczyste zakończenie roku szkoleniowego 2024/2025 oraz finał i podsumowanie ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „W kuchni Reymonta”

Swoją obecnością zaszczyciła nas Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej – Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, która w swoim przemówieniu podkreśliła znaczenie kształcenia zawodowego i ogromną wartość, jaką młodzi ludzie wnoszą w rozwój społeczny i gospodarczy kraju. Jej słowa były dla nas wielką motywacją i wsparciem. Wśród gości, którzy uświetnili uroczystość w Dobieszkowie, znaleźli się również Senator Rzeczypospolitej Polskiej Pan Marcin Karpiński, Wicewojewoda Łódzki Pan Grzegorz Majewski oraz Zastępca Burmistrza Miasta – Gminy Stryków Pan Adam Kaźmierczak oraz wielu innych znamienitych gości.

To wyjątkowe wydarzenie było okazją do świętowania sukcesów uczestników, ale również moment pełen emocji i dumy z ich zaangażowania, kreatywności i pasji kulinarnej. Konkurs dostarczył wielu wrażeń, a rywalizacja była na bardzo wysokim poziomie! Wśród finalistów znaleźli się podopieczni naszego Centrum - Krystian Rybak oraz Henryk Wzgarda, którzy zdobyli zaszczytne II miejsce. Jesteśmy z Was bardzo dumni!!

Klasyfikacja konkursu prezentuje się następująco:

I miejsce – Wielkopolska Wojewódzka Komenda OHP
II miejsce – Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Dobieszkowie
III miejsce – Centrum Kształcenia i Wychowania OHP w Oleśnicy

Serdecznie gratulujemy wszystkim zwycięzcom i uczestnikom!

Dziękujemy wszystkim, którzy współtworzyli to wydarzenie – kadrze pedagogicznej, wychowawcom, partnerom oraz przede wszystkim młodzieży!