• Page contrast

Cztery dni. 21 godzin. Tyle trwało szkolenie, które według uczestników było najlepszym przedsięwzięciem, na które się zdecydowali w ostatnim czasie.

Zakończenie kursu, które odbyło się 22 kwietnia 2022 roku, mimo późnej pory z jednej strony było radosnym wydarzeniem, a z drugiej strony wszyscy obecni oznajmili, że czują niedosyt. Zajęcia prowadzone były w ciekawej formie, co sprawiało, że czas mijał bardzo szybko.

- Zanim się obejrzeliśmy już pisaliśmy test – oznajmił uczestnik kursu.

Na szczególną uwagę zasługuje tutaj prowadzący zajęcia teoretyczne i praktyczne, który dosłownie porwał naszych uczestników swoją charyzmą i ciekawym sposobem prowadzenia zajęć.

- Prowadzący naprawdę potrafił zachęcić do udziału w zajęciach – stwierdziła uczestniczka kursu.

Podczas szkolenia uczestnicy poznali techniki przenoszenia tac i potraw, sposoby serwowania napojów, a przede wszystkim poznali historię i sposób parzenia kawy – jednego z ulubionych napojów wielu ludzi.

Cześć teoretyczna, która obejmowała 11 godzin, pozwoliła na poznanie podstaw pracy kelnera, zarysu historycznego i kulturowego kawy, a także szeregu zasad przyrządzania wielu napojów zarówno gorących, jak i zimnych. W części praktycznej, w której uczestnicy mieli dostęp do profesjonalnych ekspresów kawowych, poznali tajniki przygotowywania kaw takich jak caffé latte, latte macchiato czy espresso. Mnóstwo radości dostarczały ćwiczenia z „kelnerowania”, czyli obsługi klienta oraz sposobów prezentacji menu.

Organizatorzy oraz prowadzący bardzo pozytywnie ocenili grupę przyszłych baristów. Szczególnie zwrócili uwagę na zaangażowanie, punktualność i dociekliwość wszystkich obecnych na kursie.

- To naprawdę wspaniała młodzież. Z taką grupą jak ta, chciałbym częściej pracować – zapewniał pan Piotr Nogacki – prowadzący kurs.

Na zakończenie kursu młodzież otrzymała zaświadczenie o jego ukończeniu.

Obecnie bardzo ważne jest zdobywanie nowych umiejętności i kwalifikacji zawodowych, aby zwiększyć szanse na rynku pracy. Uczestnictwo w tego typu zajęciach to doskonała okazja do poszerzenia horyzontów oraz nowych obszarów zainteresowań.

 

kurs_kelnerski_2.jpeg
kurs_kelnerski_2.jpeg
kurs_kelnerski_4.jpeg.jpg
kurs_kelnerski_4.jpeg.jpg
kurs_kelnerski_3.jpeg
kurs_kelnerski_3.jpeg