flaga Ukrainy
  • Page contrast

W 7- 2 Hufcu Pracy dobiegła końca realizacja programu „Na zdrowo i sportowo”. Obszarem tematycznym programu było budowanie zdrowych nawyków żywieniowych i aktywne spędzanie wolnego czasu.

Młodzież miała możliwość uczestnictwa w zorganizowanych atrakcyjnych zajęciach sportowych, gdzie aktywnie spędziła czas poprzez zajęcia ruchowe na świeżym powietrzu oraz na warsztatach kulinarnych, w których mogła samodzielnie przygotować zdrowe posiłki. Odbyło się również spotkanie z dietetykiem, na którym młodzież pogłębiła wiedzę o znaczeniu prawidłowo zbilansowanej diety i aktywności fizycznej dla organizmu. Pani dietetyk zwróciła uwagę na prawidłowe odżywianie, zdrowy styl życia oraz dietę dostosowaną dla młodzieży w wieku szkolnym. Z obserwacji uczestników wynika, iż podnieśli świadomość wartości zdrowia i stylu odżywiania się.