Czekolada jest uwielbiana na całym świecie od ponad 200 lat, w coraz bardziej wymyślnych odsłonach: ciastka, batony, lizaki. Uczestnicy 13-2 Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Jędrzejowie w dniu dzisiejszym celebrowali to święto. Młodzież obejrzała prezentację multimedialną na temat przebiegu produkcji smakołyku, by ostatecznie trafić na półki sklepów w postaci tabliczki czekolady. Międzynarodowy Dzień Czekolady nie może obyć się bez konsumpcji. Nie zabrakło degustacji czekoladowych smakołyków, uczestnicy odbywający praktyczną naukę zawodu na warsztatach w zawodzie kucharz przygotowali deser czekoladowy - mufinki. Oj! Było smakowicie. Dzień dzisiejszy dostarczył wszystkim uczestnikom wiele radości i słodkości.
Fot. 1 Przygotowanie czekoladowych łakoci.
Autor tekstu-Iwona Chojnacka