• Kontrast strony

Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP we współpracy z Ośrodkiem Szkolenia i Wychowania OHP w Zamościu 16 maja br. zorganizowało konkurs kulinarny „Świat smaków i zapachów”. Do udziału w konkursie mogła zgłaszać się młodzież ucząca się w OHP.

Celem konkursu było pogłębienie znajomości zasad zdrowego żywienia, rozwijanie zdolności i zainteresowań kulinarnych oraz kształtowanie współpracy w grupie.

Podczas zadań konkursowych uczestnicy udzielali odpowiedzi na pytania związane ze znajomością zasad zdrowego żywienia, składników niezbędnych do wykonania potraw, chorób wynikających ze złego stylu odżywiania się oraz sposobu przechowywania produktów żywnościowych.

Następnie odbyły się konkurencje, w których młodzież rozpoznawała zioła używane w kuchni, oceniała produkty spożywcze z zamkniętymi oczami. Nie zabrało też zadania wywołującego wiele emocji – jedzenie pączków bez pomocy rąk.

Katarzyna Sosnówka

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.