• Kontrast strony

Gotowanie to coś więcej niż umiejętność przygotowania wyśmienitej jajecznicy. Różnorodność kuchni świata i potrwa możliwych do przyrządzenia to ilość wiedzy, której przyswojenie nawet dla najlepszych kucharzy na świecie może być problemem.

Niewielką dawkę tej wiedzy uzyskali, podczas zajęć praktycznych w dniu 5.04.2022, uczestnicy z Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Barlinku szkolący się w zawodzie kucharz. Pod okiem instruktora praktycznej nauki zawodu Pani Anny Borek uczyli się trybowania, faszerowania, przyrządzania kurczaka oraz innych potraw. Efektem ich pracy były takie dania jak hamburgery drobiowe, makaron penne ze szpinakiem, faszerowane udka oraz roladki z piersi kurczaka z pieczarkami i cebulą.

ZAPO 11 04 2022 Barlinek

 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.