Do OSiW w Barlinku w dniu 26 maja na zajęcia praktyczne w zawodzie kucharz trafiły dary z jeziora w postaci ryb płotek i uklei. 
Pani instruktor Anna Borek wraz z młodzieżą zamieniła je w pyszne kotlety. Dodano dużo warzyw, aromatycznych przypraw i nieco boczku. Uczniowie otrzymali lekcję jak z małych rybek można stworzyć smakowite danie zawierające dużo składników odżywczych. Zajęcia odbyły się w kreatywnej atmosferze pełnej wrażeń zmysłowych podczas próbowania potraw. 

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.