• Kontrast strony

Na początku sierpnia 2021 roku w Hufcu Pracy 15-18 w Turku w ramach Akcji Lato odbyły się zajęcia kulinarne. Głównym składnikiem przyrządzanych potraw była tym razem cukinia – warzywo z rodziny dyniowatych. Uczestnicy podzielili się na grupy i sami wybrali sobie dania do przygotowania. Pierwsza z nich zdecydowała się na chrupiące placki, a druga na czekoladowe ciasto cukiniowe. W trakcie zajęć młodzież dowiedziała się, jakie witaminy i wartości odżywcze posiada kabaczek oraz jakie potrawy można z niego przyrządzić. Panowała miła i przyjazna atmosfera. Po zakończeniu uczestnicy poczęstowali gotowymi produktami swoich pracodawców.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.