flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniu 05 listopada 2024 roku pracownicy Młodzieżowego Centrum Kariery w Turku zorganizowali dla młodzieży uczącej się w zawodzie kucharz warsztaty kulinarne pod nazwą "Na jeden kęs".

Tematem przeprowadzonych zajęć była: nauka przygotowywania nowoczesnych przekąsek, przećwiczenie technik kulinarnych, które pozwolą komponować młodzieży własne receptury w oparciu o poznane tekstury, połączenia smakowe i dekoracje zamknięte w małej formie – na jeden kęs.

Celem organizacji wskazanego przedsięwzięcia było pobudzenie pasji do gotowania oraz ukazanie możliwości rozwoju zawodowego poprzez samorealizację. Warsztaty poprowadziła Pani Beata Sylwestrzak.

Turek 06.11 2

W spotkaniu udział wzięło 11 osób, byli to uczestnicy Ochotniczych Hufców Pracy z Branżowej Szkoły I stopnia w Turku uczący się w I, II i III klasie. Dzięki organizacji tego przedsięwzięcia młodzież miała możliwość wykonywania prac kulinarnych pod okiem wykwalifikowanego trenera, wspólnego odkrywania nowych smaków oraz poszerzania kulinarnych horyzontów.

Warsztaty przebiegły w przyjaznej i twórczej atmosferze i stanowiły jedną z form integracji młodzieży w strukturach Ochotniczych Hufców Pracy.

Turek 06.11 306.11

Tekst: Agnieszka Kowalska, Grzegorz Bocian
Zdjęcia: Grzegorz Bocian

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.