pdptr

dkba1

2021 03 EKS

W dniu 15 lipca 2021 roku w ramach upowszechniania rezultatów projektu „Polska w Europie” w Ośrodku Szkolenia i Wychowania 15-28 w Próchnowie odbyły się warsztaty kulinarne dla mieszkańców. Udział wzięła w nich również młodzież z Ośrodka Szkolenia i Wychowania 15-3 oraz kadra pedagogiczna ze Szkoły Branżowej w Szamocinie. Zajęcia poprowadził finalista programu MasterChef Polska 2018 pan Mateusz Krojenka ze wsparciem młodzieży z grupy inicjatywnej projektu. Uczestnicy przygotowywali bezę pavlova, której wykonanie nie jest łatwe, o czym pomysłodawcy spotkania przekonali się już podczas wcześniejszych warsztatów. Biorący udział w zajęciach z zaangażowaniem wykonywali wszystkie instrukcje pana Mateusza. W efekcie powstał przepiękny deser. Niespodzianką dla współuczestniczących w warsztatach była prezentacja przygotowania bezy włoskiej przez prowadzącego. Tego samego dnia grupa inicjatywna projektu „Polska w Europie” przekazała przedstawicielom Szkoły Branżowej I Stopnia w Szamocinie wszystkie rekwizyty powstałe podczas realizacji warsztatów kulturalno-historycznych. Materiały te kadra pedagogiczna wykorzysta podczas swojej pracy edukacyjnej w przyszłym roku szkolnym. Działania dobiegają końca, a przed młodzieżą wstępne podliczenie wydatków oraz przygotowanie prezentacji multimedialnej z całości przedsięwzięcia. Projekt „Polska w Europie” finansowany jest przez Europejski Korpus Solidarności.

2021_07_PWEP2
2021_07_PWEP2
2021_07_PWEP3
2021_07_PWEP3
2021_07_PWEP4
2021_07_PWEP4
2021_07_PWEP5
2021_07_PWEP5
2021_07_PWEP6
2021_07_PWEP6

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.