flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Seminarium HACCP zostało zorganizowane przez Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Koninie dla uczestników Ochotniczych Hufców Pracy ze Szkół Branżowych I stopnia.

Celem organizacji przedsięwzięcia było dostarczenie uczniom kompleksowej wiedzy dotyczącej zasad żywienia. HACCP to normy postępowania ukierunkowane na zapewnienie bezpieczeństwa żywności. Szkolenia HACCP przeznaczone są między innymi dla osób związanych z branżą gastronomiczną oraz spożywczą.

Dzięki organizacji tego przedsięwzięcia młodzież kształcąca się w zawodach z tej branży miała możliwość uzyskania dodatkowej wiedzy i umiejętności przydatnych na rynku pracy. Uczestnicy poznali między innymi: podstawowe zasady jak wdrożyć HACCP w firmie, jak należy właściwie prowadzić dokumentację w HACCP.

Dzięki spotkaniu ze specjalistą z tej dziedziny uczestnicy poszerzyli swoją wiedzę związaną z żywieniem zbiorowym, poznali procedury w systemie HACCP, a przede wszystkim podnieśli świadomość znaczenie bezpiecznego żywienia.

07.11.2024 CEiPM Konin 2

Tekst: Aneta Karmowska
Zdjęcia: Anna Nowinowska-Krzyżaniak

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.