• Kontrast strony

Zajęcia kulinarne kończą cykl przedsięwzięć organizowanych w ramach „Akcji lato” w Hufcu Pracy w Turku.

Kadra hufca postanowiła umilić swoim podopiecznym ostatni okres wakacji. W dniu 24 sierpnia 2022 roku, chętna młodzież wzięła udział w zajęciach kulinarnych. Tym razem uczniowie wykorzystali dostępne o tej porze roku warzywa i owoce. Na stole zagościła cukinia i śliwki. Młodzież podzieliła się na dwie grupy.

Pierwsza przygotowała placki z cukinii, natomiast druga upiekła kruchy placek ze śliwkami. Przygotowując potrawy, uczestnicy mogli modyfikować przepisy kulinarne, uwzględniając własne doświadczenia zawodowe.

Podczas wspólnej degustacji wywiązała się rozmowa na temat wspomnień mijających wakacji. Wszyscy mile spędzili swój urlop i chętnie podzielili się wrażeniami. Uczniowie zdają sobie sprawę, że za kilka dni rozpocznie się nauka i powrót do szkoły. Większość stwierdziła, że miło będzie znów spotkać się z całą klasą, nauczycielami i wychowawcą.

25.08.2022 HPTUR

Tekst: Elżbieta Szczap
Zdjęcia: Ewa Jakubowska

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.