Jesień przynosi w darze wiele smacznych i zdrowych warzyw oraz owoców. Uczestnicy z Ośrodka Szkolenia i Wychowania 15-3 w Szamocinie doceniają ich walory i wykorzystują podczas przygotowania posiłków. 2 listopada 2021 roku instruktorka pani Edyta Kurjanowicz opowiedziała o zbawiennym działaniu pigwy, która dzięki bogactwu witaminy C skutecznie wzmacnia układ odpornościowy organizmu. Niezwykle właściwości lecznicze posiadają również jabłka, które wspierają pracę mózgu, oczyszczają organizm z toksyn i zapobiegają miażdżycy oraz cukrzycy. Młodzież podczas praktycznej nauki zawodu przygotowała pyszną owocową sałatkę, która składała się z krajowych owoców. Podczas zajęć uczestnicy zostali zachęceni do kupowania oraz wykorzystywania regionalnych produktów.

2021 10 JWKOWS2

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.