• Kontrast strony

Młodzież z OHP w Mrągowie i Gołdapi zainwestowała swój czas wolny w zdobycie nowych umiejętności i kwalifikacji zawodowych.
Młodzi, którzy planują odnieść sukces w gastronomii i zwiększyć swoje szanse na znalezienie satysfakcjonującego zatrudnienia wzięli udział w bezpłatnych szkoleniach z zakresu przygotowania, wyrabiania i wypieku pizzy włoskiej.

Program kursu „Pizzaiolo – przygotowanie pizzy włoskiej” obejmował 40 godzin zajęć teoretycznych i praktycznych. Szkolenia były odpowiedzią na potrzeby rynku pracy oraz młodych ludzi pragnących osiągnąć sukces w gastronomii. Uczestnicy zajęć pod okiem profesjonalnych instruktorów ćwiczyli umiejętność wyrabiania i porcjowania ciasta, poznali właściwości, skład oraz rodzaje mąk i drożdży. Młodzież poznała też techniki przygotowania ciasta i sosów oraz zasady dobierania dodatków. Jednocześnie młodzi ludzie doskonalili umiejętności z zakresu komunikacji i pracy w zespole. Szkolenia zostały zakończone sprawdzianem wiedzy i umiejętności praktycznych.

Zawód pizzermana jest poszukiwany na rynku pracy dzięki czemu uczestnicy i absolwenci OHP zwiększyli swoje szanse na uzyskanie satysfakcjonującego zatrudnienia.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.