Na terenie Młodzieżowego Centrum Kariery w Żywcu w dniu 13.09.2021r. odbyło się wręczenie zaświadczeń dla uczestników kursu „Barman z nowoczesnymi technikami kulinarnymi”, który zakończył się w lipcu br.
W trakcie spotkania uczestnicy wyrazili ogromne zadowolenie z przeprowadzonych zajęć, dzięki którym zaznajomili się z aktualnymi trendami zarówno pracy barmana, jak i tym co i jak obecnie gotuje się w nowoczesnych kuchniach świata.
Uczestnicy kursu przyznali, że zdobyli niezbędną wiedzę zarówno teoretyczną , jak i praktyczną, którą mogą teraz wykorzystać w wyuczonym przez siebie zawodzie kucharza.
W trakcie poczęstunku uczestnicy wymieniali się swoimi doświadczeniami i wrażeniami, a także opowiadali co planują w najbliższej przyszłości.
Kto wie , może niektórzy zainspirowani poznaną wiedzą z kursu pokuszą się o zastosowanie jej w swojej przyszłej pracy i podążą śladami samego Gordona Ramsaya?
Autor tekstu: Monika Dziedzic
Autor zdjęć: Tomasz Pal