pdptr

dkba1

W Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Wasilkowie, w dniu 25 maja, w ramach programu innowacyjnego zatytułowanego „Kuchenne rewolucje”, odbyły się zajęcia z kuchni polskiej. Uczestniczki tym razem, od strony kulinarnej, poznawały nasz kraj.

W ramach zajęć młodzież przygotowała kuchnię wegetariańską, były to placki, których bazą była kasza, ciasto z rabarbarem i krokiety z warzywami. Miłośnicy kuchni szukają w gastronomii czegoś więcej, niż samego jedzenia. Kuchnia to nie tylko produkty oraz techniki i powstałe z ich połączenia potrawy, to także tworzona przez jedzenie opowieść o przyrodzie, smaku, historii i o nas samych.

osiwwasilkow smakiswiata 26052021 1  osiwwasilkow smakiswiata 26052021 2  osiwwasilkow smakiswiata 26052021 3

Autor tekstu i zdjęć: Barbara Czajkowska – st. wychowawca Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Wasilkowie

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.