flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

Pracownicy rozwoju zawodowego z Młodzieżowego Centrum Kariery w Iwoniczu zorganizowali dla uczestników 9-10 Hufca Pracy warsztaty „Zdrowy styl życia i ekologia w życiu codziennym” . Współorganizatorem przedsięwzięcia była „Zielona terapia” - Podkarpacki Catering Dietetyczny.

W pierwszej części spotkania młodzież poznała korzyści wynikające z diety opartej na warzywach i owocach oraz zasadykomponowania wartości odżywczych. Dowiedziała się również, jaki wpływ ma zdrowe odzywianie na zdrowie i koncentrację. Natomiast w drugiej części przygotowywano koktajle z warzyw i owoców, takich jak szpinak, banany, imbir, cytryna, ananas.

Celem warsztatów było kształtowanie świadomości stylu życia, pokazanie, jak dieta wpływa na zdrowie oraz uświadomienie młodziezy realnego zagrożenia wynikającego ze spożywania niezdrowej żywności. Warsztaty były inspiracją do zmian żywieniowych. Pokazały, że zdrowa kuchnia może być prosta i smaczna.

WARSZTATY O ZDROWYM ŻYWIENIU 1WARSZTATY O ZDROWYM ŻYWIENIU 2WARSZTATY O ZDROWYM ŻYWIENIU 5WARSZTATY O ZDROWYM ŻYWIENIU 6Tekst: Aneta Więch - Doradca zawodowy MCK Iwonicz

Zdjęcia: Aneta Więch - Doradca zawodowy MCK Iwonicz

Maria Parylak - Pośrednik pracy MCK Iwonicz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.