flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W Ośrodku Szkolenia i Wychowania w Iwoniczu odbyły się zajęcia praktycznej nauki zawodu w wyjątkowej tematycznej odsłonie – "Dzień Jabłka”. Podczas zajęć uczestnicy poznawali różnorodne odmiany jabłek, ich wartości odżywcze oraz szerokie zastosowanie w kuchni i cukiernictwie, a także uczyli się estetycznego podawania potraw. Powstały m.in.:

  • Ryż z jabłkami i bezą;
  • Mini szarlotki;
  • Jabłka w cieście francuskim;
  • Naleśniki z jabłkami i posypką cynamonową;
  • Placek z jabłkami;

Owocowy Dzień pełen smaków Dzień jabłka w OSiW Iwonicz 1

Dzień jabłka to nie tylko okazja do rozwijania kompetencji zawodowych, ale także forma integracji uczestników i wspólnego celebrowania zdrowych nawyków. Zajęcia takie jak ,,Dzień jabłka” to nie tylko inspiracja i kreatywność, ale również bliskość z tradycją, promocja zdrowia i polskich produktów

Owocowy Dzień pełen smaków Dzień jabłka w OSiW Iwonicz 4

Owocowy Dzień pełen smaków Dzień jabłka w OSiW Iwonicz 5Autor tekstu: Sabina Kilar - Kierownik Internatu OSiW Iwonicz

Autor zdjęć: Agnieszka Krupa - Instruktor PNZ OSiW Iwonicz

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.