flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży w Tarnobrzegu odbyło się szkolenie zawodowe Kelner - Barman - Barista - Sommelier. Zostało ono zorganizowane dla młodzieży ze stalowowolskiego Hufca Pracy oraz dla młodzieży ze środowiska lokalnego.

Program szkolenia został podzielony na cztery części: kelner, barman, barista i sommelier. W trakcie 70-ciu godzin zajęć praktycznych i teoretycznych młodzież zapoznała się z danymi zawodami oraz warsztatami ich pracy.

Uczestnicy w trakcie szkolenia min. zapoznali się z:

- technikami przygotowywania kawy

- metodami parzenia kawy

- zasadami obsługi klienta w kawiarni

Nauczyli się także:

- sporządzania deserów lodowych i owocowych

- przygotowywania różnorakich dań garmażeryjnych

- przygotowywania oraz serwowania napoi alkoholowych i bezalkoholowych

Ponadto zapoznali się z tajnikami pracy sommeliera.

Nowo zdobyte doświadczenia oraz zaświadczenia ukończonego kursu będą przepustką w przyszłości do pozyskania zatrudnienia.

Kelner Barman Barista Sommelier w CEIPM w Tarnobrzegu 1Autor tekstu i zdjęć: Beata Gryzło - Specjalista ds. rozwoju zawodowego CEIPM Tarnobrzeg

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.