flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W ramach tegorocznych Dni Zdrowia organizowanych przez Zespół Szkół Budowalnych w Brzegu kadra z MCK Brzeg wraz z kadrą HP Brzeg aktywnie włączając się do akcji przygotowała  dla uczestników warsztaty kulinarne dotyczące  sushi, które połączyły naukę, zabawę i zdrowe podejście do odżywiania. Było smacznie, zdrowo i z pasją. Podczas zajęć młodzież mogła poznać smaki i filozofię kuchni japońskiej, której dania uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie.

20251007 104707

20251007 104145

20251007 103340

20251007 100848

Sushi to prawdziwa filozofia i sztuka kulinarna, potrawa ta jest bogata w wiele substancji odżywczych jednak nie tylko o sam smak tu chodzi. Sushi to przede wszystkim danie precyzji. Przygotowując takie danie trzeba mieć w sobie sporo cierpliwości i kreatywności, ponieważ jakość i estetyka w kuchni japońskiej to absolutna podstawa. Warsztaty stały się dla uczniów świetną okazją, by rozwijać powyższe umiejętności podczas przygotowywania rolek sushi dla siebie oraz najbliższych. Jednocześnie uczestnicy przekonali się, że zdrowe jedzenie wcale nie musi być trudne ani nudne i wcale nie trzeba jechać do Tokio, żeby stworzyć coś pięknego i pysznego.

Mamy nadzieję, że warsztaty sushi były  dla naszych uczestników nie tylko smacznym doświadczeniem, ale również inspiracją do dbania o swoje zdrowie.

Beata Wasilewska

20251007 105021

20251007 105045

20251007 105108

20251007 113423

20251007 114113

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.