flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W ramach wielomiesięcznej inicjatywy Ogólnopolskiej Kapituły Samorządności Młodzieży OHP pt. „Moje ciało, mój umysł, moja przyszłość – dbam o siebie!”, uczestnicy lanckorońskiego Ośrodka Szkolenia i Wychowania, mieli okazję zagłębić tajniki zdrowego odżywiania i bilansowania diety.

W dniach 17 i 18 marca młodzież wzięła udział w spotkaniu z dietetykiem oraz uczestniczyła w zajęciach praktycznych. Podczas spotkania z Panią Małgorzatą Noculą uczestnicy dowiedzieli się jak należy komponować pełnowartościowe posiłki, jakich produktów należy unikać. Zyskali wiedzę dotyczącą świadomego wybierania odpowiednich składników odżywczych. Każdy przygotował jadłospis dostosowany do swoich indywidualnych potrzeb żywieniowych. Młodzi ludzie mogli wdrożyć w praktyce zdobytą wiedzę. Podczas warsztatów gastronomicznych przyrządzili pełnowartościowe posiłki, zgodne z zasadami żywienia. Realizacja inicjatywy uwrażliwiła młodzież na znaczenie jakości żywności oraz roli zbilansowanej diety w codziennym funkcjonowaniu.

Fot. 2

Fot. 3

Fot. 1-3 Uczestnicy podczas warsztatów

Fot. 4 2

Fot. 4 Uczestnicy podczas spotkania z dietetykiem

Tekst i zdjęcia – Kamila Łopata

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.