• Kontrast strony

Lekka kuchnia często utożsamiana jest z potrawami przeznaczonymi dla osób będących na diecie odchudzającej. W rzeczywistości dania lekkie tzw. „fit” to takie, które pomagają utrzymać prawidłową wagę ciała, ale również oznaczają większą dbałość o nasze zdrowie. Obecnie wzrasta zainteresowanie produktami lekkostrawnymi o niskiej zawartości cholesterolu. Dlatego białe mięso cieszy się dzisiaj wielką popularnością. Chude mięso jest najlepszym źródłem białka, dlatego stanowi wartościowy element diety dorastającej młodzieży, osób aktywnych fizycznie, sportowców. O zasadach zdrowego odżywiania rozmawialiśmy z naszymi uczestnikami na zajęciach kulinarnych, które odbyły się 10 grudnia w ramach koła zainteresowań „Smakosz”. Następnie miłośnicy sztuki kulinarnej próbowali swoich sił przygotowując dania na bazie białego mięsa. Wszyscy uczestnicy wykazali się dużymi umiejętnościami i kreatywnością, a końcowy efekt ich pracy był „pyszny” i robił naprawdę ogromne wrażenie.

fot. nr 2

Tekst: Magdalena Owczarek
Zdjęcia: kadra 5-16 HP

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.