W poniedziałek dnia 29 listopada 2021r. przedstawiciele Rady Młodzieży włocławskiego Hufca wraz z podopiecznymi Klubu Integracji Społecznej MOPR we Włocławku zorganizowali warsztaty lepienia pierogów.

Podczas zajęć kulinarnych młodzież i bezrobotne Panie mieli okazję uchronić tradycyjne przepisy kuchni polskiej od zapomnienia. Zdobyli cenną wiedzę gastronomiczną i nowe doświadczenia. Tym razem warsztaty odbyły się w atmosferze Świąt Bożonarodzeniowych ponieważ ich celem było wspólne wykonanie pierogów z kapustą i grzybami.  Inicjatywa ta nie tylko dała możliwość nabycia nowych umiejętności, ale również naukę pracy w grupie, podejmowania decyzji w zespole, naukę współpracy oraz kooperacji z innymi, jak również szeroko pojętą integrację uczestników , co w konsekwencji ma za zadanie wspomagać ich w odzyskaniu wiary we własne możliwości i ponowną reintegrację ze społeczeństwem. Warsztaty kulinarne spotkały się z dużym zainteresowaniem.  W trakcie ich trwania pokazano różne możliwości przygotowania potraw i wykorzystania artykułów spożywczych.  Panie oraz młodzież z Hufca biorący udział w warsztatach aktywnie uczestniczyli w realizowanych podczas spotkania zadaniach.

WLP_1
WLP_1
WLP_2
WLP_2
WLP_3
WLP_3
WLP_4
WLP_4

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.