• Kontrast strony

W dniu 14 czerwca 2021 pracownicy młodociani warsztatu gastronomicznego 2-2 OSiW realizujący przyuczenie w zawodzie kucharz przystąpili do egzaminu sprawdzającego. 

Komisja egzaminacyjna w składzie: Pani Aneta Mądrzejewska – Wojewódzki Komendant OHP w Toruniu, Kamil Wysocki – Kierownik OSIW w Toruniu oraz Pani Małgorzata Jarzynka – Instruktor PNZ kucharz oceniała zadanie teoretyczne polegające na rozwiązaniu testu wiedzy oraz zadanie praktyczne, w ramach którego uczestnicy musieli wykonać samodzielnie wylosowaną potrawę, zaprezentować  przed komisją egzaminacyjną oraz przedstawić  recepturę wykonania  Młodzież przygotowała między innymi: kotlet devolay z serem, zrazy wieprzowe, szaszłyk mięsno – warzywny czy naleśniki z twarogiem.  Wszyscy uczestnicy zdali egzamin pozytywnie. 

Komisja egzaminacyjna przyznała 3 oceny celujące, co świadczy o wysokim poziomie egzaminu oraz jakości przygotowania zawodowego w Warsztacie Gastronomicznym Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Toruniu. Młodzież z pasją wypowiadała się o realizowanym przygotowaniu zawodowym i deklarowała chęć kontunuowania edukacji w strukturach OHP.

Uczestniczk a egzaminu_1
Uczestniczk a egzaminu_1
Uczestniczka egzaminu_2
Uczestniczka egzaminu_2
Uczeestniczka egzaminu_3
Uczeestniczka egzaminu_3
Uczestniczka egzaminu_4
Uczestniczka egzaminu_4
Uczestniczka egzaminu_5
Uczestniczka egzaminu_5
Uczestniczka egzaminu_6
Uczestniczka egzaminu_6
Uczestniczka egzaminu_7
Uczestniczka egzaminu_7
Przygotowanie potraw
Przygotowanie potraw
Prezentacja przed komisją ezgzaminacyjną
Prezentacja przed komisją ezgzaminacyjną

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.