• Kontrast strony

W dniu 18.04.2023 na terenie warsztatów gastronomicznych w Dolnośląskim Zespole Szkół w Karpaczu nasza młodzież z Ośrodka Szkolenia i Wychowania OHP w Mysłakowicach odbyła próbny egzamin teoretyczny i praktyczny. Głównym założeniem próbnego egzaminu było zaznajomienie młodzieży z trzonem kuchennym, w którym już niedługo odbędą swoje państwowe egzaminy końcowe. Egzamin próbny został przeprowadzony w spokojnej bezstresowej atmosferze. Do przygotowania młodzież miała kurczaka z kluskami kładzionymi oraz surówką z marchewki i jabłka. Podczas próbnego egzaminu uczestnicy mogli zapoznać się z kuchnią, przygotowywali potrawy pod czujnym okiem instruktorów, którzy służyli pomocą swoim wychowankom. Na końcu egzaminatorzy degustowali wszystkie potrawy udzielając zdającym cennych wskazówek na przyszłość. Tekst i zdjęcia: Grażyna Graff- Kierownik warsztatów szkoleniowych.18042023 M118042023 M218042023 M318042023 M418042023 M5

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.