flaga Ukrainy
  • Kontrast strony
Dzień Czekolady w Hufcu Pracy 1-63 w Strzelinie

Czekoladę lubią niemal wszyscy, bez względu na wiek. Czekolada dobrej jakości to skarbnica dobroczynnych składników dla naszego organizmu- substancje zawarte w czekoladzie pozytywnie wpływają na układ krążenia i pracę mózgu. Z okazji obchodów Dnia Czekolady w Hufcu Pracy 1-63 w Strzelinie odbyło się spotkanie z młodzieżą. Oczywiście hasłem przewodnim była czekolada pod każdą niemal postacią. Przygotowano na tą okazję deser lodowy z czekoladą oraz bitą śmietaną, do tego degustacja czekolady, by wybrać tą najsmaczniejszą. Były dyskusje na temat czekoladowych inspiracji w kuchni, cukiernictwie, książkach, filmie, a nawet we fryzjerstwie. Młodzież poznała historię czekolady i jej drogę do Europy. Porozmawialiśmy o najsłynniejszej w Polsce fabryce czekolady E.Wedel oraz poznaliśmy kilka słodkich deserów na bazie czekolady. Odbyło się głosowanie czy lepsza czekolada mleczna, deserowa, gorzka czy z orzechami. Zajęcia odbyły się w znakomitej atmosferze, gdyż nikt nie zaprzeczy, że czekolada jest doskonałym poprawiaczem nastroju.

Autor: Wanda Ziółkowska, st. HP 1-63 w Strzelinie
Zdjęcia: Wanda Ziółkowska, st. HP 1-63 w Strzelinie
Zdj. Czekoladowe inspiracje oraz młodzież uczestnicząca w obchodach Dnia Czekolady

zdj. 1 Czekoladowe inspiracjezdj. 3 Młodzież uczestnicząca w obchodach Dnia Czekolady

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.