flaga Ukrainy
  • Kontrast strony

W dniu 07.11.2024 r. na warsztatach gastronomicznych obchodzony był „Dzień kotleta schabowego”. Tego dnia przyszli kucharze przygotowywali wymyślone przez siebie potrawy, których tematem przewodnim był kotlet schabowy. Oprócz mięsa dania wzbogacone były o dodatki w postaci pieczonych ziemniaków, bułek hamburgerowych, pomidorków koktajlowych oraz sałaty.

Popularny "schaboszczak" to ulubiony kotlet Polaków. Niedzielny obiad bez schabowego jest w polskich domach prawie niemożliwy. Nic więc dziwnego, że doczekał się swojego święta.

Celem kulinarnych zmagań było przypomnienie uczestnikom o tym „smacznym dniu” oraz uświadomienie jak wiele dań na różne sposoby można przyrządzić z tego znanego wszystkim kawałka mięsa wieprzowego.

Zadanie było nie lada wyzwaniem dla młodzieży, gdyż musieli przygotować potrawy dla wszystkich uczestników, którzy już od rana wyczekiwali na możliwość degustowania kotleta schabowego. Smacznego.

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej znajdziesz w Polityce prywatności. Dowiedz się więcej.