Było smacznie i zdrowo

W Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Barlinku (Zachodniopomorska WK) odbyło się 18 kwietnia 2019 r. podsumowanie projektu „Alles Bio”.

Młodzież zaprezentowała wiedzę i umiejętności jakie nabyła podczas pobytu we Frankfurcie nad Odrą. Pokazano także zrobione w trakcie trwania projektu zdjęcia.

Głównym tematem projektu było zdrowe odżywanie. Uczestnicy pracowali w Niemczech w pracowniach gastronomicznych IB, pod kierunkiem wykwalifikowanej kadry instruktorskiej z długoletnim doświadczeniem. Młodzież z Polski i Niemiec spędziła kilka dni na przygotowywaniu zdrowych i pożywnych dań, w tym również wegetariańskich.

Podczas popołudniowych zajęć uczestnicy projektu brali udział w animacjach językowych oraz grach i zabawach integracyjnych. Zwiedzili też – w formie gry miejskiej – Frankfurt. W programie znalazł się ponadto rejs statkiem po Odrze oraz wizyta w parku wspinaczkowym.